Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest
WebshopQ: Ik wil graag meer volume bij de aanzet, maar mijn haar wordt snel vet. Daarom vraag ik me af of ik wel of beter geen product bij de aanzet moet gebruiken


A: Ja, je moet alleen het juiste product kiezen. Wat heel goed voor jou zou kunnen werken is een beach spray zoals Ocean Spritz van Wella Professionals (150ml, €13.40) of Surf Spray van Bumble and Bumble (125ml, €27.-). Deze producten leggen een verdikkende laag op het haar, wat meer volume geeft, maar de textuur is droog. Volumemousse kan ook prima op schoon gewassen haar gebruikt worden, daar wordt je hoofdhuid zeker niet vet van. Verder adviseer ik je om verzorgende producten – bijvoorbeeld conditioner en maskers - alleen in de lengte en de punten te gebruiken waar het nodig is en niet bij de aanzet.


Q: Ik heb mijn haar heel lang laten groeien en ik vind het heel mooi, maar merk nu dat het zwaar wordt en weinig volume meer heeft. Moet ik het in lagen laten knippen?

A: Lagen knippen in lang haar is zeker de beste manier om meer volume in het haar te brengen, maar dit hoeft niet te betekenen dat je hele coupe verandert. Het kan ook op een subtiele manier gedaan worden waarbij je gewicht weghaalt terwijl de lagen eigenlijk niet opvallen. Overleg met je kapper over het resultaat dat je wil krijgen en hij/zij zal de beste oplossing voor je zoeken.


Q: Als ik mijn haar föhn zit er volume in, maar na een half uur is het weer helemaal uitgezakt. Hoe krijg ik long-lasting volume?

A:
Voorbereiding is alles! Begin met een volumeshampoo en -conditioner. Let goed op hoe je je stylingproduct aanbrengt in het haar. Verdeel het eerst over je handen en vervolgens gelijkmatig door je haar, vooral bij de aanzet waar het nodig is. Föhn het haar pluk voor pluk en laat het ook goed afkoelen. Gebruik eventueel de cool-shot op je föhn om het haar te fixeren. Finish met een lichtgewicht haarlak zoals Shaper Zero
Gravity van Sebastian Professional (400ml, €24.20). En wees zuinig met je producten, want als je te veel gebruikt kan het je haar verzwaren en dus averechts werken (zonde ook van je product). Met professionele producten heb je weinig nodig om het gewenste resultaat te bereiken.


Q: Mijn haar is op schouderlengte en superglad. Ik wil er graag wat meer beweging en volume in krijgen, maar dat is nog nooit gelukt. Weet jij een manier?

A:
Vaak knippen wij bij Salon B het haar terwijl het droog is. Hierdoor kan je goed met de natuurlijke valling werken om maximaal volume en beweging te krijgen. Een styling trucje dat ik soms zelf gebruik is het haar na het wassen vlechten en natuurlijk op laten drogen. Als het helemaal droog is, spray je er wat haarlak overheen en haal je er de steiltang licht doorheen om de beweging extra houdbaarheid te geven. Maak het los, schud het uit, en voila, textuur en beweging.
P.S. Heb je er wel eens over nagedacht om korter te gaan? Zo kan je veel makkelijker beweging in je haar krijgen.


Q: Op advies van mijn kapper heb ik voor meer volume een krultang aangeschaft. Maar ik ben er niet zo handig mee, dus gebruik hem bijna nooit. Heb je tips?

A:
Er zijn verschillende manieren om een krultang te gebruiken voor meer volume. Hier een simpel trucje om volume bij de aanzet te creëren: neem een pluk haar, houd deze omhoog en zet de krultang dicht bij de aanzet. Draai de pluk één keer om de krultang en houd deze een paar seconden vast. Herhaal bij de rest van de aanzet waar nodig.
En voor een moderne, volle slag rol je het haar van de aanzet tot de punt om de krultang, terwijl je het klepje open laat. Voor een nonchalant effect, gebruik je deze techniek op plukjes van zes centimeter her en der. Je hoeft niet altijd alles te bewerken.