Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest
Webshop

We hebben allemaal af en toe wat extra love and care nodig, zo ook je haar. En de behoefte van je haar is groot, want het heeft aardig wat te verduren! Je haar wordt blootgesteld aan zonstraling, wind, warmtestyling (van föhn, steil- en krultang), wrijving van kleding en shawls en een (te) warme douche. Hierdoor wordt je haar droog en verliest het vocht.

Gellukig zijn er tegenwoordig diep verzorgende en herstellende professionele treatments die het haar weer in top shape brengen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het vocht- en proteïnegehalte in je haar hersteld wordt zodat het zijn natuurlijke kracht en glans weer terugkrijgt. Maar door je haar goed te verzorgen wordt het ook beter handelbaar, je hebt minder bad hair days, minder last van klitten, het is beter te stylen en het is minder pluizig en weerbarstig. Krullend haar wordt veerkrachtiger en de krul komt meer tot leven.

Het verwennen en verzorgen van je haar is dus heel belangrijk! Dit gebeurt bij Salon B in de ‘Shine Zone’. Marriët Gakes, Colour & Shine specialist van Salon B, vertelt over drie bijzondere Shine Zone- behandelingen:
 

INTENSE CONDITIONNG TREATMENT:

Wat: De Intense Conditioning Treatment is een verzorgend, voedend, hydraterend masker dat je haar herstelt. Nadat het masker is aangebracht, wordt er een warme handdoek om je haar gewikkeld waardoor het masker extra goed in de haarschubben trekt. Na deze behandeling voelt je haar weer gezond aan.

Voor wie: “Ik zou het iedereen adviseren, want ons haar maakt heel wat mee. We föhnen het, gebruiken regelmatig een steil- of krultang en we lopen maanden in de zomerzon. Eigenlijk verdient haar met lange lengtes regelmatig speciale aandacht. Een Intense conditioning treatment is hier ideaal voor en sterk aan te raden.”
Haar type: “Wij hebben een rijk assortiment aan intensieve treatments en maskers,  welke wij altijd aanpassen aan het haartype van onze klanten. Zo krijgt iedere klant een masker dat voor de specifieke behoefte van het haar gemaakt is.

Hoe vaak: “Deze behandeling kun je nooit te vaak doen. Maar als je het bij ieder salonbezoek doet, maak je al een heel goed begin met de verzorging en het kwaliteitsbehoud van je haar.


MOISTURE & SHINE STEAM MASK

Wat: “De naam zegt precies wat dit masker voor je haar betekent: het voedt je haar en geeft het een waanzinnige glans. Het Moisture & Shine Steam Mask geeft een nog intensievere verzorging doordat het masker wordt aangebracht en vervolgens wordt verwarmd onder een stoomkap. Na een half uur intrekken is je haar intens verzorgd en heeft het een hele mooie glans.”

Voor wie: “Ook bij deze behandeling wordt het product afgestemd op het type en de behoefte van het haar. Het fijne aan deze maskers en treatments is dat het je haar niet alleen verzorgd en laat glanzen, maar ook versterkt. Zeker als je haar de afgelopen maanden te lijden heeft gehad, is het een echte aanrader. Als je van een donkere naar een lichte haarkleur bent gegaan bijvoorbeeld, of als je een zomer met veel zon achter de rug hebt, is het Moisture & Shine Steam Mask een must!”
Haar type: “Ideaal voor haartypes die echt een boost kunnen gebruiken, of dat nu voor glans, het versterken of het verzorgen van het haar is.”

Hoe vaak: “Het is aan te raden om het elke keer te laten doen wanneer je de salon bezoekt, maar er bestaan ook ondersteunende producten om thuis het haar extra te verzorgen. Een combinatie van een salon en thuis treatment is sterk aan te raden voor haar dat regelmatig gekleurd wordt en/of veelvuldig wordt blootgesteld aan warmtestyling.


PROTEIN BOOST: SEBASTIAN PENETRAITT

Wat: “Deze treatment dringt diep in het haar door en vult het proteïnegehalte in je haar aan. Het is hierdoor een erg intensief masker. Na deze behandeling zal het natuurlijke proteïnegehalte van je haar zijn aangevuld waardoor je haar versterkt is en heel veel volume en body zal hebben.”
Voor wie: “Voor iedereen van wie het haar een versterkende boost kan gebruiken en het belangrijk vindt om haar met (veel) volume te hebben.”

Voor wie: “Fijn, beschadigd, gevoelig en futloos haar knapt erg op van de Protein Boost.”

Hoe vaak: “Bij elk salonbezoek is het aan te raden, maar gebruik wel een ondersteunende shampoo en conditioner om het effect zo lang mogelijk te behouden tussen de behandelingen in.
 

Voor al deze behandelingen geldt dat bij één treatment de kwaliteit van je haar niet in één keer volledig hersteld kan zijn. Het voeden en verzorgen van je haar kun je zien als het verzorgen van je huid, je moet het bijhouden. Door je haar regelmatig thuis met een masker/treatment te verzorgen en bij iedere wasbeurt een conditioner te gebruiken, verzorg je je haar goed. Als je dit regelmatig aanvult met een professionele verzorgingsbehandeling in de salon zorg jij ervoor dat je haar er mooier, gezonder en glanzender uitziet en het makkelijker in model te brengen is.
Marriët Gakes, Colour & Shine specialist van Salon B