Facebook
Instagram
Twitter
Pinterest
Webshop

We weten allemaal dat haar een belangrijke rol speelt in het leven van de moderne man. Maar wat kun je ermee, wat doe je aan bepaalde problemen en hoe verzorg je je haar het beste voor een verzorgde appearance? Hieronder beantwoorden onze creative team de meest brandende heren-haarvragen.

Q: Mijn kapper adviseert mij een conditioner, heb ik dat nou echt nodig?
A: Mannen hebben steeds langer haar en door de metroseksualiteit ‘moeten’ heren er ook steeds beter uitzien. Je ziet inderdaad dat de markt hierop inspringt en een steeds breder productassortiment aanbiedt, maar als haar langer is dan ca. vijf centimeter, dan is een conditoner zeker aan te raden. Het sluit namelijk de schubbenlaag, je haar ziet er daardoor gezonder uit. Er zijn bepaalde productlijnen op de markt die de hoofdhuid stimuleren waardoor je bloedsomloop gestimuleerd wordt, hierdoor worden voedingstoffen beter opgenomen waardoor je haar minder snel uitvalt.
 

Tip van de expert 
What Women Want!

Vrouwen vinden het heerlijk als het haar van een man niet plakkerig of hard aan-voelt. Een vrouw wil met haar handen door het haar kunnen gaan. Kies dus producten zoals grooming creams die wel textuur aan het haar geven maar waar het niet plakkerig, vet of hard van wordt.

Q: Mijn inhammen lopen terug? Word ik nu kaal?
A: Het is wel een voorteken voor manlijke kaalheid, maar dit proces kan vele jaren duren en hoeft geen volledige kaalheid te betekenen. Kaalheid kan een genetische oorsprong hebben maar kan bijvoorbeeld ook door medicijngebruik komen. Het heeft met de doorbloeding van de hoofdhuid (of eigenlijk het haarzakje) te maken. Door de doorbloeding te verhogen, ga je het kaal worden niet zo zeer tegen, maar je vertraagd wel het proces. En een gezonde levensstijl draagt bij aan gezond haar. Beperk zo veel mogelijk het gebruik van sigaretten, alcohol en cafeïne, deze middelen voorkomen een goede doorbloeding van de (hoofd)huid. Hierdoor wordt er minder zuurstof en voedingstoffen naar de haarzakjes gevoerd. Als je inhammen hebt, of een andere plek die kaal wordt, kan je kapper doormiddel van coupekeuze ook iets voor je betekenen. Met de juiste coupe camoufleer je een hoop! Vraag dus je kapper hier rekening mee te houden bij het advies. In sommige gevallen kunnen we je doorverwijzen naar een dermatoloog waar we samen mee werken.

 Q: Ik zou wel eens willen veranderen met de styling van mijn haar, maar ik weet eigenlijk niet hoe. Hebben jullie advies?
A:
Bij fashion shows is haar een essentiële aanvulling op de collectie, hier zul je dus de meest vooruitstrevende haarlooks tegenkomen. In heren(mode)magazines staan altijd wel een aantal trends en catwalk beelden. Houd dit een beetje in de gaten en kijk dan niet alleen naar de kleding, maar juist ook naar het haar. Natuurlijk is je kapper  de beste bron voor stylingtips omdat hij/zij advies kan geven die het beste bij jou persoonlijk past. Zij zullen letten op je gezichtsvorm, (beoogde) uitstraling en structuur van je haar. Geef daarom duidelijk bij je kapper aan dat je open staat voor stylingvariaties en vraag naar styling tips.

Q: Ik begin grijze haren te krijgen en zit daar niet echt op te wachten, kan ik er nog wat aan doen?
A:
Het voordeel voor ons mannen is dat als wij grijs worden, wij er sexier en interessanter uit gaan zien. Kijk maar eens naar George Clooney of Richard Gere. Voel je je toch te jong om grijs te zijn, raad ik je aan (niet schrikken) je haar te kleuren. De technologie van kleuren is tegenwoordig zo ver, dat je hele natuurlijk ogende kleuringen kunt krijgen, zonder dat het chemisch is, of er “geverfd” uitziet. Stap dus over het taboe heen. Als je niet grijs wil zijn is een natuurlijke kleuring jouw beste advies! (But don’t try this at home!)

Q: Als ik van de kapper kom zit mijn haar altijd op een manier die ik zelf thuis nooit voor elkaar krijg. Heb je niet wat tips?
A:
De grootste fout die mannen maken is dat ze vaak te veel product gebruiken. En het vervolgens vanaf de voorkant van het hoofd in het haar naar achteren smeren. Dat betekent dat je daar het meeste product in je haar hebt, waardoor je een averechts effect krijgt, het kan er ook dof en ongezond uitzien (omdat stof in het haar blijft plakken). Mijn advies is, vraag jouw kapper welk product het beste bij jouw haar past en hoeveel je hiervan nodig hebt. Begin altijd vanaf je kruin het product in je haar te brengen en werk dan naar voren. Jouw kapper legt je vast graag uit hoe je jouw style zelf thuis creëert en je kunt het zelfs een keer samen uitproberen. Dan weet jij in het vervolg precies hoe je jouw eigen look creëert!
  Q: Ik heb ’s ochtends niet veel tijd om mijn haar te doen, heb je tips?
A:
We gaan er even van uit dat je ’s ochtends je haar wast. Het beste is om je stylingproduct na het wassen op droog haar aan te brengen, want op die manier verdun je het product niet en heb je er minder van nodig. Ook zie je zo beter hoe je het verdeelt. Je kunt je haar föhnen, of je laat het drogen aan de lucht. Kies je voor optie twee, let er dan op dat je je haar alvast globaal stylt zonder producten, zodat je het straks precies krijgt zoals je het wilt hebben. Als het haar droog is, verdeel je het product vanaf de kruin.

Q: Waar moet ik op letten als ik mijn haar wil kleuren?
A:
Bij mannen moet de kleur er zo natuurlijk mogelijk uitzien, je wilt tenslotte niet dat anderen zien dat je haar gekleurd is. Kies dus een tint die dicht bij je eigen haarkleur ligt. Liever niet warmer, want dan wordt het onnatuurlijk.  

Q: Hoe kan ik het beste een ‘beach effect’ creëren?
A:
Op het strand wordt het beach effect veroorzaakt door het zout in de zee, je haar wordt hier wat stugger van. Dit effect kun je nabootsen met de surfspray van Bumble & Bumble. Hiermee beschadig je het haar niet, iets wat de zee wel doet.

Q: Ik word kaal, welk kapsel raad je mij aan?
A:
Wat ik je zou adviseren is om steeds korter en korter te gaan, zodat je kunt wennen aan het kaal worden. Het is geen mooi gezicht om je kale plekken te verbergen door er haar overheen te kammen.

Tip van de expert 
No stress!

Vermijd stress, dat is natuurlijk een inkoppertje, maar stress heeft een negatieve invloed op je haar. Zo kun je huidschilfers en grijze haren krijgen en zelfs kaal worden. Een goede manier om de doorbloeding te stimuleren en te ontspannen is een hoofdhuidmassage. Bij Salon B hebben we speciale hoofdhuidmassage behandelingen waarbij we de nieuwste massagetechnieken gebruiken, voor ultieme ontspanning en doorbloeding. Ook kun je gebruikmaken van de Relax Zone, die in alle B salons te vinden zijn. Hier staan massagestoelen waar je altijd (kosteloos) gebruik van kunt maken. Zo kun je even ontstressen en je huid en haar een dienst bewijzen

Q: Op welke manier kan ik mijn bakkebaarden het best scheren?
A:
Bakkebaarden scheren gebeurt vaak onder de douche. Snel even scheren en dan: oeps...! De ene bakkebaard is korter dan de andere. Ik zou daarom adviseren het voor de spiegel te doen. Als je wilt controleren of ze nog gelijk zijn, kun je het beste een vinger onder de ene bakkebaard leggen, en nog een onder de andere. Zo kun je recht in de spiegel kijken en controleren of het goed gaat. Of je gaat langs bij een van onze salons; bij Salon B bieden we de service om de contouren van je bakkebaarden bij te laten werken.

Q: Bij mijn kruin springt mijn haar altijd omhoog, wat kan ik hier aan doen?
A:
Het betekent dat je haar op je kruin net een vervelende lengte heeft. Het laten groeien is een optie, want als het langer is, is het ook wat zwaarder en gaat het niet meer omhoog staan. Maar wat je ook zou kunnen doen is het haar op de kruin gewoon een stuk korter knippen zodat het niet meer zo hoog omhoog gaat staan. Het relaxte hiervan is dat je morgen al kunt opstaan zonder rechtopstaand haar.

Q: Is het slecht voor mijn haar als ik het iedere dag was?
A
: Als je een goede verzorgende shampoo gebruikt is er niks mis mee om je haar elke dag te wassen. Je haar wordt er niet slechter van. Wel kan het bij sommige huidtypes een droge hoofdhuid veroorzaken. Je huid heeft een natuurlijke beschermlaag, en die was je dan steeds weg.