Colour inspiration: Februari 2018

De winter is in volle gang en – boy oh boy – dat hebben we geweten! In februari durfden we nauwelijks zónder handschoenen, dikke sjaal en gebreide muts de deur uit en herinnerden we ons weer hoe fijn het kan zijn om een panty onder je jeans te dragen. Vrieskou of niet: onze haarstylisten schudden ook deze maand de meest schitterende creaties uit de mouw. Laat je inspireren door de kleuren die zij de afgelopen maand op Instagram deelden.

Photo credits: colourmesue, juud.hairstyliste, laura.hairstyliste, randyvanrijsbergen, siemdenouden, hairby.ayleen, maartjebroekhuishair, salonbinge, shirley_salonb, amanda_salonb, laura.hairstyliste, reginaverheijen_

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,Expert tip: Zo gedragen je krullen zich voorbeeldig

Kom jij thuis overal rondslingerende haren tegen, ben je slachtoffer van ‘blondeermoe’ haar of heeft jouw kapsel een wel héél sterk eigen willetje? De haarstylisten van Salon B weten als de besten hoe je afrekent met deze én andere haarproblemen. Deze keer antwoord op de vraag: hoe houd je onhandelbare krullen in toom?

Als jij door het leven gaat als krullenbol, is het niet altijd even makkelijk om je haar in model te brengen. Hoewel je vriendinnen stinkend jaloers zijn op jouw altijd volumineuze coupe, kun jij je krullen af en toe wel achter het behang plakken. Met de volgende tips van haarstylist (en fellow curly head) Janine Nicolina van Salon B Amersfoort is dat verleden tijd!

Waar komt jouw passie voor krullen vandaan?
“Het helpt natuurlijk dat ik zelf krullend haar heb. In het verleden vond ik het echt lastig om daarmee om te gaan. Welke producten gebruik je? Hoe moet je geknipt worden? Er is in Nederland, vind ik, vrij weinig aandacht voor krullen. Ik zie het als mijn missie om mensen met krullen het mooiste haar te geven, zodat ze na een kappersbezoek meteen happy de deur uitgaan.”

Waarin verschilt krullend haar van bijvoorbeeld steil haar?
“Allereerst op het gebied van glans. Omdat steil haar een glad oppervlak heeft, weerkaatst het licht en zie je glans. Verder kan krullend haar meer pluizen. Krullen borstel of kam je nooit als je haar droog is. Dat zorgt voor instant pluis. Ook bepaalde kleurtechnieken geven op krullend haar een heel andere uitkomst dan op steil haar. Daar moet je je als kapper wel bewust van zijn.”

Hoe kun je krullen het best verzorgen?
“Was je krullen zo min mogelijk, zolang het voor jou maar prettig blijft voelen. Gebruik shampoo zonder SLS, zoals de Bring the Bounce Shampoo van The Insiders. Deze shampoo droogt je haar minder uit, waardoor je krullen minder pluizen en mooi gedefinieerd blijven. Moisture is key bij krullen. Eén keer per week een masker gebruiken, zoals het Me, My Curl and I Hydrating Mask van The Insiders, houdt je krullen gevoed en bouncy. Knippen adviseer ik, afhankelijk van je haarlengte en type krul, in ieder geval eens per twaalf weken.”

Hoe kun je krullen het best stylen?
“Mijn tip: vooral niet te veel willen doen of er te veel aanzitten. Borstel je haar uit met een grove kam voordat je het gaat wassen of als er conditioner of een masker in zit. Zo voorkom je dat je het na het wassen moet borstelen en je krullen als het ware weer uit elkaar trekt. Dit veroorzaakt juist pluis, omdat je krullen dan niet meer mooi bundelen. Droog je haar vervolgens rustig af met de Curl Coach Anti-Frizz Hair Towel van The Insiders. Door de structuur van deze handdoek maak je het oppervlak van je haar niet onrustig. Minder frictie is beter voor je krullende haren. Ook verkort je de droogtijd hiermee aanzienlijk en alle curlies weten hoelang dit soms kan duren. Verdeel tot slot een stylingproduct over je haar en laat het natuurlijk drogen. Wil je föhnen? Gebruik dan altijd een diffuser en föhn je haar op de zachtste stand.”

Hoe vind je de juiste balans tussen vette krullen enerzijds en pluizende krullen anderzijds?
“Kijk vooral wat je zelf voor eindresultaat wilt hebben. Heb je droog haar, gebruik dan wat vettere producten, zoals olie of een zachte crème. Bijvoorbeeld Moroccanoil of de Dark Oil van Sebastian. Wil je meer definitie, gebruik dan een stylingcrème of mousse, zoals de Curl Defining Creme van Bumble and bumble of de Curl Form van Sassoon. Dit product heeft een superromige structuur voor zachte, gevoede krullen, die niet crunchy aanvoelen.”

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,Hair transformation: Break-up make-over

Vorige week woensdag was het Valentijnsdag: de dag waarop de liefde internationaal gevierd wordt. Als je een vriend of vriendin hebt, is dit voor jou misschien wel een van de leukste dagen van het jaar, maar als je relatie kort geleden op de klippen is gelopen, kan 14 februari je waarschijnlijk niet snel genoeg voorbijgaan…

Reden genoeg om een winactie te organiseren om iemand die net een break-up achter de rug heeft in de watten te leggen, vonden wij. Zo gezegd, zo gedaan! Peuterjuf Esther uit IJmuiden was de gelukkige winnares en reisde vorige week af naar Salon B Utrecht voor een complete make-over door haarstylist Iris van der Heijden. Na een huwelijk van 12,5 haar zette ze eind vorig jaar een punt achter haar relatie. Nu staat ze sterker in haar schoenen dan ooit en treedt ze het leven weer vol positiviteit tegemoet. Hoog tijd voor een bijpassende nieuwe look!

Before
Esther: “Mijn uitgroei en het grote kleurverschil tussen mijn natuurlijke haarkleur en mijn highlights vond ik het meest storend. Het was alweer een paar maanden geleden sinds mijn haar voor het laatst was gekleurd. Een koelere, asblonde kleur leek me mooi; dat vind ik eigenlijk leuker dan wat ik had. Met de lengte was ik tevreden. Ik twijfelde of laagjes een goed idee zouden zijn, maar was bang voor vlassige puntjes.”

Iris: “Esther heeft sterk en veel haar. De onderkant was mooi vol, dat wilden we behouden. Ik heb haar geadviseerd om wel lengteverschil te creëren aan de bovenkant en tussen de haren in. Dat zie je nauwelijks, maar zorgt voor een speels effect, doordat de kortere haren een soort steunpilaartjes vormen voor de langere haren erboven. Zo kun je de lengte aan de onderkant wel behouden. Ik vond haar donkere aanzet mooi, die schakering wilde ik erin laten. Verder vond ik een ijzige, koelblonde tint goed bij haar passen. Ik adviseerde haar om het niet te assig te maken, omdat haar huid een warme ondertoon heeft.”

During
Iris: “Eerst heb ik heel veel highlights gezet én wat lowlights in haar eigen haarkleur, om ook de donkere kleur van haar aanzet terug te laten komen. De highlights heb ik om en om ingezet: de ene heb ik geschetst en de andere heb ik tegen de aanzet aan geplaatst, zodat er wel een contrast in diepte ontstaat, maar het haar uiteindelijk veel zachter uitgroeit. Om de kwaliteit van Esthers haar te behouden, heb ik Rescue toegevoegd aan de folies en heb ik haar een Rescue-treatment gegeven bij het uitspoelen. Dit legt een beschermend laagje om het haar en zorgt ervoor dat het na het kleuren niet zo stug aanvoelt. Ik heb twee verschillende toners gebruikt om het haar in te kleuren: een iets donkerdere om een mooi verloop tussen de aanzet en de rest van het haar te creëren en een frisse, koelblonde toner voor de lengtes en de punten.

Vervolgens ben ik aan het knippen geslagen. De lengtes heb ik in nat haar geknipt. Voordat ik Esthers haar ben gaan föhnen, heb ik Potion 9 van Sebastian aangebracht om het te verzorgen en tegen de hitte van de föhn te beschermen. Ik heb het haar aangedroogd om de kleur beter te kunnen zien en om het in model te knippen. Dit doe ik bewust in droog haar, omdat je dan meteen kunt zien hoe het valt. Aan de voorkant heb ik het haar op jukbeenhoogte in laagjes geknipt, zodat het mooi in haar gezicht valt. Daarna heb ik meer lengteverschil gecreëerd aan de bovenkant en tussen de haren in, zoals ik van plan was. Toen ik klaar was met knippen, heb ik Trilliant van Sebastian aangebracht om het haar te voeden, waarna ik het heb gekruld met de Tourmaline Ceramic Curler van The Insiders. Ik heb de krullen gefixeerd met Spray de Mode van Bumble and bumble en Dip In The Ocean Beach Spray van The Insiders, zodat ze goed blijven zitten.”

After
Esther: “Ik vind dat het hartstikke leuk is geworden! Het was een heerlijke ervaring en ik ben heel blij met hoe mijn haar er nu uitziet. Ik had natuurlijk een flinke uitgroei en die is nu helemaal weg.”

Iris: “Ook ik ben blij met het eindresultaat! De kleur is heel mooi geworden en zorgt ervoor dat Esthers ogen nog blauwer lijken en beter uitkomen. Dat zie je vaak bij koele tinten. De kleur loopt heel zacht over. Je ziet haar eigen haarkleur er wel doorheen, maar de uitgroei is compleet verdwenen. Een geslaagde make-over!”

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , , , , ,Salon B Amsterdam Centrum in een nieuw jasje

Het duurde drie volle weken en ging gepaard met bloed, zweet en tranen, maar het resultaat van de verbouwing van onze salon in hartje Amsterdam mag er beslist zijn. Aan de buitenkant lijkt er weinig te zijn veranderd, maar schijn bedriegt: binnen waan je je in een compleet nieuwe hair heaven… Hoog tijd om een tipje van de sluier op te lichten!

Trots als een pauw. Zo voelden we ons bij het zien van het resultaat van de verbouwing. In een tijdsbestek van slechts drie weken is de salon tot de grond toe afgebroken (nou ja, vanbinnen dan) en uit de spreekwoordelijke as herrezen. De indeling is compleet veranderd, de verschillende zones hebben een nieuw plekje gekregen en de salon is voorzien van de nieuwste technische snufjes en een geheel nieuw interieur. Mét pauwenstoel.

Time flies! Inmiddels heeft onze salon aan de Gravenstraat haar deuren alweer een week geopend, dus de kans bestaat dat je het eindresultaat in de tussentijd al hebt bewonderd. Nee? Dan nodigen we je bij dezen graag uit om een kijkje te nemen! Je kunt een afspraak maken door te bellen naar 020-3300662 of gewoon even binnenlopen als je toevallig in de buurt bent. Vinden we hartstikke leuk!

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in News Tagged , , , , ,Colour inspiration: Januari 2018

Januari stond traditiegetrouw in het teken van goede voornemens. Dat merkten we ook in onze salons. Onze haarstylisten mochten velen van jullie aan een frisse nieuwe hair cut of een spannende nieuwe haarkleur helpen. Ben jij er nog niet uit wat jouw signature look voor 2018 moet worden? Laat je dan inspireren door de kleuren die onze haarstylisten de afgelopen maand op Instagram deelden.

Photo credits: @laura.hairstyliste, @maartjebroekhuishair, @juliaspoonerhair, @marije_salonb, @siemdenouden, @randyvanrijsbergen, @sabrina_salonb, @reginaverheijen_, @livb_haarstylist, @salonb_lisa, @colourmesue, @evawolters_

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,Mooi haar zonder föhn: 5 tips om je ochtendroutine in te korten

Weet je nog dat je jezelf eind vorig jaar beloofde de snooze-knop op je wekker of mobiele telefoon in het nieuwe jaar écht minder vaak te gaan gebruiken? Grote kans dat je inmiddels hebt ondervonden dat je daar ’s ochtends om zeven uur íets anders over denkt dan – laten we zeggen – op oudejaarsavond, toen je nog vastberaden was je aan je goede voornemens te houden.

De oplossing voor snooze addicts? Je haar aan de lucht laten drogen! Als je de volgende 5 tips ter harte neemt, kun je net even iets langer in bed blijven liggen dan anders.

Tip 1: Dump je handdoek
Jij denkt dat een handdoek ervoor zorgt dat je haar sneller droog wordt? Wrong! Door een handdoek te gebruiken om je haar ‘droog’ te wrijven, beschadig je vooral je haarschubben. Een handdoek van microvezel is een beter alternatief. Deze neemt namelijk twee keer zoveel water op als your average huis-tuin-en-keukenhanddoek. Heb je die niet of wil je daar niet in investeren? Gebruik dan een kussensloop. Wikkel je haar hierin terwijl je je make-up aanbrengt (zie ook tip 5) of ‘knijp’ het hiermee droog.

Tip 2: Vergeet de conditioner niet
Wist jij dat conditioner je haar wél helpt sneller droog te worden? De meeste conditioners bevatten namelijk siliconen, die een beschermlaagje om je haar vormen en water afstoten. Gebruik voor het beste resultaat (én om tijd te besparen) een kam met wijde tanden om de conditioner gelijkmatig door je haar te verdelen terwijl je onder de douche staat.

Tip 3: Gebruik de juiste producten
Niet alleen conditioners bevatten siliconen die je haar helpen sneller droog te worden. Er bestaan speciale producten waarmee je hetzelfde effect bereikt, zoals Don’t Blow It van Bumble and bumble. Raar maar waar: er bestaan zelfs speciale haarborstels waarin stukjes microvezeldoek zijn verweven, zodat je haar extra snel droogt als je het hiermee borstelt.

Tip 4: Probeer de ploppingtechniek
Heb je weleens van de ploppingtechniek gehoord? Een paar jaar geleden was dit een ware hype, met name onder de krullenbollen onder ons. Deze techniek zou ervoor zorgen dat je haar niet alleen sneller droogt, maar ook nog eens pluisvrij. Zelf testen? Breng conditioner aan in je haar, spreid een katoenen T-shirt uit op een vlakke ondergrond (zoals je bed), ga erboven hangen en ‘plop’ je haar erop door je hoofd voorover te gooien. Knoop de uiteinden van het T-shirt vervolgens vast aan de achterkant van je hoofd en laat je haar tien tot twintig minuten op deze manier drogen.

Tip 5: Ga multitasken
Je ontbijt klaarmaken of je make-up aanbrengen terwijl je je haar föhnt, is een hele kunst, maar als je je haar aan de lucht laat drogen, kun je ondertussen prima iets anders doen. Zoek een plekje uit in de buurt van een verwarming (mits die aanstaat, natuurlijk) om het droogproces te versnellen en werk de andere taken op je to-do-lijst in de tussentijd af.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,Salon B Awards 2018: And the winners are…

De Salon B Awards van dit jaar in één woord? Onvergetelijk! Inmiddels is er alweer een week verstreken sinds de achtste editie van wat voor onze haarstylisten hét feestje van het jaar is. Iedereen is weer up and running, de foto’s zijn binnen én – last but not least – de winnaars zijn bekend! Hoog tijd dus om die wereldkundig te maken. Kijk je met ons mee?

The B Magnet: Iris van der Heijden (Utrecht)
Product Advisor of the Year: Sue Soussain (Amsterdam Centrum)
Salon Educator of the Year: Sanne van den Broek (Amsterdam Centrum)
Healthy Hair Award: Ayleen Boonstra (Amsterdam Centrum)
Perfect Scoreboard Award: Randy van Rijsbergen (Amsterdam Centrum)
B’s Most Wanted Award: Floor Konings (Arnhem)
Salon Assistant of the Year: Ilona Kamphorst (Hilversum)
Booker of the Year: Tiga Sutherland
Salon B Team Award: Salon B Utrecht

Wij zijn apetrots op al deze toppers. Van harte gefeliciteerd en keep up the good work!

Iris van der Heijden (The B Magnet)

Sue Soussain (Product Advisor of the Year)

Ayleen Boonstra (Healthy Hair Award)

Randy van Rijsbergen (Perfect Scoreboard Award)

Ilona Kamphorst (Salon Assistant of the Year)

Tiga Sutherland (Booker of the Year)

Team Salon B Utrecht (Salon B Team Award)

Photo credits: Jip de Jonge Fotografie

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in News Tagged , , , , ,Expert tip: Bye bye baby hairs!

Kom jij thuis overal rondslingerende haren tegen, ben je slachtoffer van ‘blondeermoe’ haar of heeft jouw kapsel een wel héél sterk eigen willetje? De haarstylisten van Salon B weten als de besten hoe je afrekent met deze én andere haarproblemen. Deze keer antwoord op de vraag: wat kun je doen tegen babyhaar?

Je kent ze wel: die vervelende donshaartjes rondom je haarlijn, die maar niet langer lijken te groeien en een geheel eigen leventje leiden. In other words: babyhaar. Haarstylist Relinde Zwaan van Salon B Utrecht geeft haar visie op babyhaar en onthult hoe je deze eigenwijze haartjes het best in toom kunt houden.

Wat is babyhaar en hoe ontstaat het?
“Babyhaar is een lastig onderwerp, omdat de meningen over wat het is en hoe het ontstaat verdeeld zijn. Sommige mensen hebben altijd babyhaar. In dat geval is het erfelijk bepaald en daar kun je niets aan doen. Anderen krijgen er pas op latere leeftijd last van, vaak als er sprake is van een hormoonverandering. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren bij vrouwen die een kindje verwachten.”

Wat kun je het best doen als je last hebt van babyhaar?
“Onderzoek om te beginnen het volgende: heb je echt korte haartjes rond je haargrens – babyhaar – óf zijn het afgebroken haren? Je haarstylist kan je hierbij helpen. Aan babyhaar kun je niets doen, aan afgebroken haren wel. Afgebroken haar heeft proteïne nodig. Dit kun je aan je haar meegeven door verzorgende producten met proteïne te gebruiken, zoals de producten uit de Penetraitt-lijn van Sebastian. Je kunt je haar ook een boost geven met een herstellende behandeling, zoals een Colorshine treatment of een Rescue treatment. Laat je haarstylist je hierin adviseren.”

Hoe kun je babyhaar het best stylen?
“Van babyhaar kom je niet zo gemakkelijk af, maar je kunt het wél onder controle houden. Bijvoorbeeld door een hydraterende shampoo en conditioner te gebruiken, zodat je haar niet zo snel alle kanten opvliegt wanneer het opdroogt. Vocht zorgt er namelijk voor dat je haar beter onder controle te houden is. Ook kun je jouw babyhaar verbergen door je scheiding net iets anders te dragen of door de haartjes glad te maken met wat haarspray.”

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , ,Salon B Awards 2018: And the nominees are…

Hapjes en drankjes, een spannende challenge en héél veel gezelligheid… Dat staat onze haarstylisten aanstaande zaterdag te wachten tijdens de jaarlijks terugkerende Salon B Awards. Zoals de naam al doet vermoeden, staat dit evenement in het teken van de uitreiking van een aantal felbegeerde prijzen voor individuele én teamprestaties. En – tromgeroffel – de genomineerden zijn bekend! Behoort jouw favoriete haarstylist tot de kanshebbers?

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in News Tagged , , , , ,Hair transformation: Beige blonde with a touch of copper

Soms ben je toe aan iets nieuws. Omdat je simpelweg niet meer tevreden bent, iets te vieren hebt of een bepaalde periode uit je leven wilt afsluiten. Van een nieuwe hair cut of haarkleur kun je dan ontzettend opknappen. Niet alleen vanbuiten, maar óók vanbinnen. Ben jij klaar voor een nieuwe look, maar heb je last van koudwatervrees? Laat je dan inspireren door de haartransformatie van Ninke, die geholpen werd door haarstylist Sandra van Oort van Salon B Utrecht.

Before
Ninke: “De afgelopen jaren had ik voornamelijk een lob in verschillende blonde varianten. Ik ben bezig mijn haar te laten groeien en wilde het qua kleur weer iets donkerder, wat meer winterproof. Sandra hoorde mijn wensen aan: een donkerdere, warme en zachte kleur, maar niet saai. Ze gaf meteen aan dat ze een mooie kleur in gedachten had.”

Sandra: “Ninke kwam de salon binnen met een behoorlijke uitgroei en highlights die erg licht en geel waren geworden. Tijdens het adviesgesprek gaf ze aan dat ze het licht wilde houden, maar dan warmer. Ik heb haar geadviseerd om te gaan voor een beige-blonde kleur met een vleugje koper en een donkerdere aanzet, om zo meer diepte in het haar te creëren.”

During
Sandra: “Eerst heb ik highlights gezet, om een mooie, zachte overgang te creëren van de uitgroei naar de punten. Om de kwaliteit van het haar te behouden, heb ik hierbij Rescue Bond Therapy van The Insiders gebruikt. Na het uitspoelen van de highlights is het gewassen en verzorgd met de Stay With Me Colour Saver Shampoo van The Insiders en Blondor Seal & Care van Wella. Om de diepte te krijgen die we wilden, heb ik daarna twee toners gebruikt: een donkere, koele beigetint op de aanzet en een warmere beigetint op de punten.

Daarna ben ik gaan knippen. Ninke wilde haar lange haar behouden, dus heb ik een touch-up gedaan door er droge punten af te knippen en meer luchtigheid aan te brengen in de textuur van het haar. Ninke houdt van zacht en glanzend haar, dus voor het drogen heb ik op de aanzet Texturizer gebruikt en in de punten Potion 9, beide van Sebastian, om het haar te beschermen en te voeden met een klein beetje extra hold bij de aanzet. Na het drogen heb ik een krultang gebruikt om mooie natural waves te maken, om op die manier de kleur en diepte nog meer te accentueren. Ik ben gefinisht met een drupje Dark Oil van Sebastian.”

After
Ninke: “Ik ben heel blij met het eindresultaat. Het is echt een mooie kleur geworden. De kleur lijkt wat poederachtig, waardoor hij mooi zacht is. Daarbij lijkt er een koperkleurige, rozeachtige gloed overheen te zitten. Ik heb er veel complimenten over gekregen. Dat is natuurlijk altijd leuk!”

Sandra: “Ook ik ben erg blij met het eindresultaat. Ninke’s haar is licht gebleven en heeft nu een mooie, zachte, natuurlijke kleur en meer diepte door de donkerdere aanzet.”

Heb jij ook een haartransformatie ondergaan in een van onze salons? Deel deze dan op Instagram met #salonbtransformatie. Vinden we leuk!

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , ,