Celebrity Hair Colour Crush: Amber Heard

Blondine, brunette, ombre haar: als er iemand is die met veel haarkleuren geëxperimenteerd heeft, dan is het actrice Amber Heard wel. Onze favoriet is haar honingblonde balayage look. De kleur laat haar huid sprankelen en de vrouwelijke highlights geven het haar meer diepte. Welke kleur vind jij het mooist?

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Celebrity hair, Get the Look, Haar trends, Haarkleur, Inspiratie Tagged , , , , , , , , , ,Trend Alert: The Contoured Crop

Floor Kleyne, creative director bij Salon B, spotte deze korte coupe in Parijs, backstage bij de autumn/winter ’15 show van Martin Grant, en was op slag verliefd.

De coupe heeft een beetje een 90’s gevoel (denk Gwyneth Paltrow in de film Sliding Doors) en is geschikt voor iedereen die meer volume wil, maar wel op een jonge, niet te stijve manier. Aan de achterkant is structuur aangebracht met een luchtige kniplijn. Hierdoor valt het haar niet recht naar beneden, wat een speels effect geeft. De voorkant heeft toenemende lengtes, zodat het haar zacht langs het gezicht valt. Het mooiste aan deze coupe is dat hij zo veelzijdig is. Je kunt er qua styling alle kanten mee op: übervrouwelijk met een hoge jaren ‘60 kruin, sleek voor een androgeen gevoel, of met een casual messy finish. Perfect voor als je vaak van stijl verandert.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in B loves..., Catwalk hair, Get the Look, Haar trends, Inspiratie, News Tagged , , , , , , , , , , , , ,Get the look: Softly sexy waves

Foto’s: Salon B, Fotografie: Dilani Butink 

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Get the Look, Haarproducten, Hair Tutorials, Inspiratie Tagged , , , , , , ,Nu in de salon! Salon B Magazine 2015

Of je nu op zoek bent naar een flinke dosis haarinspiratie of antwoorden op je dringende kleurvragen: de nieuwe Salon B Magazine ligt vanaf nu in de salon!

Met daarin: de allernieuwste haartrends voor vrouwen én mannen, tutorials, style icons, onze celebrity hair crush en de magic of colour.

De nieuwe uitgave van Salon B magazine is ook online te lezen. Enjoy!

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in In the Press, News, Uncategorized Tagged , , , , , , ,How to: je haar beschermen tegen de zon!

Online magazine Monstyle.nl vroeg Creative director Floor Kleyne naar een paar handige tips om je haar te beschermen tegen de zon.

Bron publicatie: Monstyle.nl

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Haarproducten, In the Press, News, Uncategorized Tagged , , , , , ,Acht vaders met de coolste haarstijlen

Een gezin runnen is hard werken, maar dat hoeft niet te betekenen dat het haar van vaders duf en saai moet zijn. Laat je daarom inspireren door 8 vaders met de coolste haarstijlen voor komend seizoen:

1. Ryan Reynolds – The Crew cut

2. Ryan Gosling – De nonchalante zijscheiding

3. Justin Timberlake – De diepe zijscheiding

4. Chris Hemsworth – De korte casual look

5. Brad Pitt – De Brush-back

6. David Beckham – De achterover gekamde kuif (a la James Dean)

7. Ashton Kutcher – De nonchalante rebel look

8. Orlando Bloom – Achterover gekamd lang haar

Nog geen vaderdag cadeau? Verwen je vader dan nu met een hippe coupe en maak een afspraak bij één van de salons.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Celebrity hair, Get the Look, Haar trends, Men's hair trends Tagged , , , , , , , ,Gespot: Floor Kleyne, creative director bij Salon B in Harper’s Bazaar

In de nieuwe Harper’s Bazaar vertelt Floor Kleyne, creative director bij Salon B over haar persoonlijke stijl, haar stijliconen en wat haar grootste modedroom is. Je leest het hier:

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Hair Heroes, In the Press, Meet The B Family, News Tagged , , , , , , ,De trend: Balayage en Tortoiseshell

Ombré haar is alweer een tijdje passé, en de term Balayage is ook niet nieuw meer. Reden voor Hollywood om een nieuwe haartrend te adopteren: de Tortoiseshell. Het klinkt allemaal heel spannend, maar wat is het nu precies? 

Wat is Balayage?
Balayage (je spreekt het uit als: ba-la-ja-zje) is een Frans woord voor een ‘veeg’. De kleurtechniek is ontwikkeld in 1970 en is een freehand highlight techniek, waarbij kleur met de vrije hand wordt aangebracht in plaats van met de traditionele folies. De techniek geeft je haar een healthy look, doordat het diepte en dimensie creëert. Daarnaast geeft het een natuurlijke, sun-kissed effect aan je haarkleur.

Hoe wordt deze techniek aangebracht?
Hoe het wordt aangebracht, is afhankelijk van de lengte van je haar en het resultaat wat je wilt bereiken. De kleur wordt met subtiele, verticale vegen aan de oppervlakte van het haar aangebracht, en niet geheel verzadigd in het haar wat normaliter wordt gedaan. Dit geeft als resultaat dat het haar subtiele lichtere delen in de lengtes bevat. Doordat er bijna geen sprake is van uitgroei, hoef je de kleurtechniek maar eens in de zoveel tijd bij te laten werken.

Wat is de Tortoiseshell?
Deze techniek wordt in het Frans ‘écaille’ (é-ka-ye) genoemd, maar Hollywood-stylisten noemen het liever ‘Tortoiseshell’.  De Tortoiseshell combineert Ombre en Balayage.
Het verschil? Het is niet zozeer één specifieke kleur die wordt aangebracht, maar een blend van verschillende tonen, die wat donkerder en rijker uitvallen dan Ombré. De kleuren zijn veel voller en warmer: goudblond, kastanje, mahonie, chocolade, honing, etcetera. Het gaat er vooral om welke kleuren er gebruikt worden in plaats van waar de kleuren in het haar worden geplaatst. Het kleurenpalet is geïnspireerd op het bruine, glanzende schild van een schildpad. De basis van je haar is een egale bruine tint, en die wordt afgewisseld met lichtere en donkere lokken (highlights en lowlights) die tegen de basiskleur aanleunen. Zie het meer als de sophisticated versie van de Ombre look.

Hoe wordt deze techniek aangebracht?
De kleur wordt net als bij de Balayage techniek met de vrije hand in het haar aangebracht zonder folies. Bij het verven worden de lichtere tonen aan de voorkant van het gezicht gezet, wat zorgt voor een extra heldere uitstraling. Het effect? Een rijke, multidimensionale haarkleur die stukken natuurlijker oogt dan ombré.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Get the Look, Haar trends, Haarkleur, Inspiratie, News, Uncategorized Tagged , , , , , , , , , , , ,Hair tutorial: Layered ponytail

Must haves: Doorzichtige of juist dikke elastiekjes, puntkam

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Get the Look, Hair Tutorials, Inspiratie, Uncategorized Tagged , , , , , , ,De reden waarom je haar de tweede dag beter zit!

Artikel: Monstyle

 

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Hair Heroes, In the Press, News, Uncategorized Tagged , , , , , , , ,