Get The Look: Warrior Braid


Geïnspireerd door de vele vlechtwerken die we voorbij zien komen op de catwalk, maakte haarstylist Aret (Salon B Amsterdam Centrum) deze “Warrior Braid”.

Get The Look:
1. Prep het haar met de Bumble & Bumble Thickening Spray en polijst daarna het haar met een Maison Pearson borstel (any brush will do).
2. Maak 3 keer een horizontale scheiding van oor tot oor over het achterhoofd zodat je 3 secties haar overhoudt.
3. Maak in het onderste gedeelte een visgraat vlecht.
4. Twist bij het tweede gedeelte de zijkanten van je haar en trek deze door naar het achterhoofd.
5. Doe dit ook bij het bovenste gedeelte (de scalp)
6. Trek daarna alles naar het midden toe om het vervolgens in een messy knot in de visgraat vlecht over te laten lopen.
7. Breng met een droogshampoo (Aret gebruikte de Hair Powder White van Bumble & Bumble) meer textuur aan de look.

Keep in mind: the messier the better and practice makes perfect. Have fun!

Posted in Catwalk hair, Get the Look, Hair Tutorials, In the salon, Inspiratie, Uncategorized Tagged , ,Bye bye pluizig haar!


Pluis: mooi haar vijand nummer 1. Het voorkomen van pluis is not an easy job. Monstyle, het fashion platform van styliste Manon Meijers, vroeg aan Salon B’s Creative Director Floor Kleyne, naar een oplossing. En ja ladies (and/or gentelmen); die is er echt!

“Het geheim van mooi glanzend pluisvrij haar? Föhn je haar wat langer! De meeste vrouwen blazen hun haar droger, niet droog. Stop je te snel met föhnen, dan geef je je haar de tijd om alsnog een klein beetje natuurlijk op te drogen waardoor er pluis ontstaat. Wil je je haar liever niet te lang föhnen? Laat je haar eerst even aan de lucht natuurlijk opdrogen tot het nog maar een beetje vochtig is en föhn dan het laatste stuk goed droog. Veel mensen denken dat als je je haar helemaal droog föhnt het juist gaat pluizen. Dit klopt. Als je je haar van bijna droog naar helemaal droog föhnt gaat je haar héél even pluizen. De truc is om daar doorheen te föhnen. Als je iets langer doorzet zal je zien dat je haar weer rustig wordt en de pluis verdwijnt. Dit geldt ook voor alle mensen met krullend haar die doodsbang zijn voor pluis: door de pluis heen föhnen!”

 Dit artikel was ook te lezen op: http://bit.ly/1CgKzn8

Posted in B loves..., Catwalk hair, Celebrity hair, Hair Tutorials, InspiratieSoft Balayage

Haarstylist Lize (Salon B Alkmaar) wilde deze kleur graag zacht houden en heeft daarom ervoor gekozen om de lengte deels te highlighten en het af te wisselen met freelights zodat het een zachte overloop krijgt. Aan het einde van de lengtes heeft zij een frisse blonde tint gemaakt. Vervolgens heeft ze het hele haar voor een extra hold op de kleur “geseald” met een Colour shine. Om de donkere tinten mooi en subtiel over te laten lopen in de lichte tinten heeft zij bij de aanzet en het midden van het haar verschillende kleuren gebruikt. Voor een soft glam boho feeling is er een krultang gebruikt en alles afgewerkt met producten van the Insiders en de Sassoon curl form.

Posted in B loves..., Haarkleur, Haarproducten, In the salon, Inspiratie, Sassoon Professional, The Insiders Tagged , , , , ,Winter Hair Survival Tips

De winter: misschien wel het gezelligste seizoen van het jaar. Helaas vindt ons haar het koude weer niet altijd even leuk en dat merk je. Klitten, saai en futloos haar? Monstyle, het fashion platform van styliste Manon Meijers, vroeg aan Floor Kleyne, Creative Director van Salon B, naar de oplossing:

“Allereerst is het belangrijk dat je weet dat er een verschil is tussen droog en beschadigd haar. Droog haar heeft vochttekort terwijl beschadigd haar proteïne tekort komt. Dames met lang haar, hebben vaak beschadigd haar. Bij beschadigd haar zijn de haarschubben open gaan staan waardoor het haar aan elkaar vastplakt, het wordt dan een soort van klittenband. Met beschadigd haar is het belangrijk dat je geen verzorgingsproducten voor droog haar gebruikt, er zit dan teveel vocht in het haar waardoor het slap en saai wordt.

Proteïne moet je zien als de bouwstoffen van je haar. Het zorgt ervoor dat beschadigd haar weer gezonder wordt en dat de haarschubben meer gaan sluiten, hierdoor wordt je haar soepeler, breekt het minder snel af en gaat het haar ook minder snel klitten. Er zijn tegenwoordig veel goede shampoos en conditioners die proteïne bevatten te koop. Je moet hier dan goed op de kwaliteit letten. Er zijn producten die slecht 3% proteïne bevatten maar er zijn ook producten te koop met 90% proteïne. Zelf ben ik gek op ‘Penetraitt’ van Sebastian, dit is een shampoo die het haar beter maakt vanuit de kern en heel veel proteïne bevat.

Een leuk alternatief maar een wat edgier oplossing is: omarm de dread! Trek inspiratie bij modehuizen als Max Mara en Chanel. De modellen van Chanel droegen een staart met een gepolijste dread en de herkenbare Chanel pareltjes. Dreads kun je ook makkelijk zelf thuis doen. Verdeel je haar in secties, gebruik wat The Insiders Thickening crème over de plukken en draai deze plukken om je vinger terwijl je het droog föhnt. Hierdoor krijgt je haar een slag die wat weg heeft van dreads.

Het materiaal van de sjaal die je draagt is ook belangrijk voor het gevecht tegen pluizig winter haar. Met meer textuur maak je het jezelf alleen maar lastiger. Draag liever katoenen dan wollen sjaalen. Ook kun je ‘s nachts op een satijnen of zijden kussen slapen. Zo blijft je haar een stuk rustiger gedurende de nacht en zorg je ervoor dat je ‘s ochtends niet al 3-0 achter staat”.

Dit artikel was ook te lezen op: http://bit.ly/1I71q4a

Posted in B loves..., Catwalk hair, Get the Look, InspiratieHairstyle Inspired by Brigitte Bardot

Haarstylist Lize (Salon B Alkmaar) heeft deze coupe bereikt door middel van een dry cutting techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat het haar dé perfecte valling krijgt. Het volume op de kruin is met een toupage kniptechniek erin geknipt en voor een extra retro feeling is er wat Teaser Styling Dust van The Insiders aangebracht. Voor een luchtige houvast is het haar geföhned met Curl Form van Sassoon. Motion Hold en de Diamond Polish van Sassoon geven de perfecte finish. We love this georgous Brigitte Bardot inspired coupe!

Posted in B loves..., Get the Look, In the salon, Inspiratie, Sassoon Professional, The Insiders, Uncategorized Tagged , , , , ,EVENT REPORT: SALON B AWARDS 2015


Zondag 11 januari was het weer zover: hét event van het jaar, de Salon B Awards. Alweer voor de vijfde keer organiseerde Salon B dit super evenement, mede mogelijk gemaakt door Wella Professionals, Sabastian Professional & Sassoon Professional. And.. what a night it was!

Tijdens de B awards worden de prestaties en het harde werken van de ‘B-family’ gevierd én beloond door middel van het uitreiken van diverse Awards op verschillende onderdelen. De avond begon in de lounge met een heerlijke welkomstcocktail gemaakt door TheFaboulousShakerboys die samen met wijnbar VINVINO de catering verzorgden. Alle drankjes en fingerfood waren heerlijk en zagen er fantastisch uit. Met name de verse friet met truffelmayonaise viel letterlijk bij iedereen erg goed in de smaak! De dresscode luidde dit jaar ‘Your Most Georgeous Self’ en dit sloot perfect aan bij de slogan van Salon B: B beautiful, B sexy, B individual! Needless to say: iedereen zag er geweldig uit!
Een half uur later gingen de deuren van de studio open en gingen alle aanwezigen onder begeleiding van een spetterend optreden van de band P.Y.T met zangeres Kimberly Maasdamme naar binnen.

Flashback 2014
Andy Uffels en Loes Schouten (Founders van Salon B) openden de show met een welkomstspeech en een toast op de fantastische ‘B family’. Na dit welkomstwoord volgde een geweldige presentatie met een terugblik op het afgelopen jaar.

Alle successen en hoogtepunten kwamen in deze video voorbij:
- The Graduates haarstylisten die afgelopen jaar zijn begonnen als zelfstandig ondernemer bij Salon B.
- De lancering van de geweldige productlijn “Undone” & “Brush Collection” van The Insiders.
- De genomineerden en winnares Marriët Gakes (Salon B’s Colour Director) van de Coiffure Awards van afgelopen jaar
- Fashion Week, waar Salon B’s Creative Director Floor Kleyne bij meerdere shows het haar verzorgde.
- De Festival Hair Bar, waarmee Salon B op Pinkpop stond en festivalgangers terecht konden voor the ultimate festival hair.
- Salon B & The Insiders in de magazines
- De launch van de Nederlandse Harper’s Bazaar waar Salon B het haar stylde van de redactie
- Alle geweldige reacties van blije klanten op Social Media
- En natuurlijk de BN’ers die ook overtuigd zijn van de expertise van de Salon B hairstylisten en graag hun haar laten doen bij Salon B waaronder Ilse de Lange, Anna Drijver, Krystl, Janne Schra, Victoria Koblenko, Sanne Langelaar en Georgina Verbaan

Inspirerende catwalkshows
Na de presentatie volgde de catwalk show ‘Ode to the Bob’ die komend seizoen weer helemaal hot is. Ook de trends van 2015 werden deze avond, in de vorm van diverse shows tussen het uitreiken van de awards door, vast voor op een rijtje gezet. Het haar werd hierbij gedaan door het Salon B Color Team en het Education Team die de hele dag keihard backstage hebben gewerkt aan deze fantastische shows. De make-up en styling was gedaan door de B Academy studenten van de styling en make-up opleiding.

10 years anniversary
Houd Salon B dit jaar goed in de gaten want er zullen een hoop belangrijke en feestelijke gebeurtenissen plaats gaan vinden! Zo bestaat Salon B op 1 september 10 jaar en wordt o.a. de geweldige productlijn The Insiders uitgebreid.

Na afloop van het programma nam de band P.Y.T het weer over en werd er tot in de kleine uurtjes goed gefeest! Het was weer een avond om nooit te vergeten! Op naar de Salon B Awards 2016…

De winnaars van de Salon B Awards 2015:

Advice Expert – Judith Bakker
The B Magnet – Immu Sundström
Rebooker of the Year – Judith Berghout
Colour Advisor of the Year – Lorèn Shah
Healthy Hair Award – Nienke Dijkstra
Creative Colourist of the Year – Blanca Eppinga
Salon Assistent of the Year – Simone Hom
Salon Educator of the Year – Rik Goedhart
Product Advisor of the Year – Immu Sundström
Inspirator of the Year – Dominique Eindhoven

En de team Awards zijn gewonnen door:
Salon Appearance – Almere
B Team Spirit Award – Amsterdam Centrum
B Team Business Award – Alkmaar

Tekst: Marije Stoelhorst

Posted in UncategorizedSalon B Awards 2015


Afgelopen zondag vierden we de 5e editie van de B Awards. Op dit jaarlijkse event vieren we al het harde werk en de fantastische prestaties van de hele Salon B familie. Wat een geweldig feest was het weer! Een terugblik op het afgelopen jaar, inspirerende haarshows (o.a. trends 2015 & Avantgarde), live optredens van de band PYT met zangeres Kimberly Maasdamme én natuurlijk de uitreiking van de B awards! Want wat zijn we ontzettend trots op onze geweldige haarstylisten en bijzondere individuele én team prestaties verdienen dan ook alle aandacht! Daarom reiken we altijd Awards uit in verschillende categorieën.

And the winners of the Salon B Awards 2015 are:

Advice Expert – Judith Bakker
The B Magnet – Immu Sundström
Rebooker of the Year – Judith Berghout
Colour Advisor of the Year – Lorèn Shah
Healthy Hair Award – Nienke Dijkstra
Creative Colourist of the Year – Blanca Eppinga
Salon Assistent of the Year – Simone Hom
Salon Educator of the Year – Rik Goedhart
Product Advisor of the Year – Immu Sundström
Inspirator of the Year – Dominique Eindhoven

En de team Awards zijn gewonnen door:

Salon Appearance – Almere
B Team Spirit Award – Amsterdam Centrum
B Team Business Award – Alkmaar

Van harte gefeliciteerd!

Posted in Awards, Meet The B Family, News, Uncategorized Tagged , ,Salon B Awards 2015: And the nominees are….

Zondag is het zover: voor de 5e keer vindt het leukste en spannendste event van Salon B plaatst: de B Awards! Tijdens dit jaarlijkse event vieren wij al het harde werk en de fantastische prestaties van de hele Salon B familie. Ter ere van bijzondere individuele én team prestaties reiken we ook altijd Awards uit. Misschien behoort ‘jouw’ haarstylist of salon ook wel tot de genomineerden… But wait, that’s not all… om het extra spannend te houden, reiken we naast onderstaande awards ook nóg een aantal andere awards uit waarvan we niet bekend maken wie er voor genomineerd zijn:

Creative Colourist of the Year
Salon Educator of the Year
Inspirator of the Year
B Team Business Award
B Team Spirit Award

Benieuwd wie er met de Awards naar huis gaan? Houd onze blog in de gaten!

THE NOMINEES OF THE SALON B AWARDS 2015:

 

Posted in Awards, Events, Uncategorized Tagged , ,New lob hairstyle for Georgina Verbaan


“Time for a hair change!”, dacht Georgina Verbaan. Gister liet ze de schaar in haar lange lokken zetten door Salon B’s Color Director Marriët Gakes. Een flink stuk ging ervan af met als resultaat een super sophisticated ultra straight lob! Maar ook heel easy te veranderen in een andere stijl: een zijscheiding met waves voor een retro feel of losjes opgestoken, want ook daar is het nog lang genoeg voor. Als Color Lover kon Marriët het natuurlijk niet laten om Georgina ook een nieuw haarkleurtje te geven. Chocolate Brown with a touch of cool berry it is. And oh my… wat staat het Georgina prachtig!

Posted in Haar trends, Haarkleur, In the Press, In the salon, News, Red Carpet hair, Uncategorized Tagged , ,3x Party Hair Inspiration

De feestmaand staat te trappelen voor de deur. Dosis party hair inspiratie nodig? Floor Kleyne, Creative Director van Salon B, verzamelde haar drie favoriete feestdagen updo’s en geeft je tips hoe je deze looks kunt rocken. Be inspired & go for it! Niet zo’n haarkunstenaar? You know where to get it!

UNDONE BRAIDED BUN – SEEN @ DOLCE & GABBANA


1. Voor die authentieke Italiaans sexy vibe maak je de look vanuit een korte middenscheiding.
2. Gebruik een beetje “dust” (Teaser Styling Dust by The Insiders) op de kruinpartij voor meer volume, zodat de look catwalkfähig wordt.
3. Het vernieuwende aspect van de look zit hem in de details: aan de achterkant is eerst een simpel knotje gedraaid van een twist en later is hier een losse vlecht omheen gedraaid.
4. Deze haartrend is het best te combineren met een übervrouwelijke look.
5. Heb je van nature geen slag, maar wil je wel iets meer beweging in de losse plukken rond je gezicht? Gebruik dan een grove krultang en draai je haar eerst eenmaal links eromheen en dan eenmaal rechts. Het resultaat is een slag die van jezelf had kunnen zijn.

SMOOTH BARDOT – SEEN @ VERSACE


1. Geef je haar een extra zachte feel door een Shampoo en conditioner met extra hydratatie (Sebastian Hydre Shampoo & conditioner)
2. Een look als deze is extra geschikt voor lang haar dat lekker zwaar en vol is, dus ideaal voor een 1 lengte lijn of lange lagen.
3. Hoe strakker de scheiding, hoe dramatischer de look. Erg leuk natuurlijk, tijdens de feestdagen.
4. Zorg dat je haar er fris en clean uitziet, door geen plakkerige stylingsproducten te gebruiken. Een klein beetje crème is voldoende (Sassoon Smooth drape)
5. Moet je toevallig nog naar de kapper? Laat de onderkant van je haar dan strak afzetten met een tondeuse, voor een grafische lijn.

ARTISTIC BRAIDS – SEEN @ EMERSON


1. Voor een frisse, maar volle textuur in je haar prep je het met een droogshampoo (Sebastian Drynamic)
2. Hoe vlakker de shape aan de zijkant, hoe moderner de look
3. Door hier en daar wat plukjes los te trekken, maak je je look vrouwelijk
4. De look lijkt heel ingewikkeld, maar de truc zit hem in de verschillende vlechttechnieken die kriskras met elkaar gecombineerd worden
5. Deze look wordt helemaal cool als je er een veeg in kleur aan toe voegt. Je kunt bijvoorbeeld de zijkanten zachtpaars maken. Dat kan heel gemakkelijk met een Color Bug (Kevin Murphy).

Posted in Catwalk hair, Get the Look, Haar trends, Inspiratie, Uncategorized Tagged , , , ,