SLS en SLES, wat is het nu precies?

Het is een hype onder bloggers en iedereen heeft er wat over te zeggen: SLES en SLS in shampoos & conditioners. Maar wat zijn sulfaten precies? Zou je ze moeten vermijden, en zo ja: waarom?

Wat zijn Sulfaten?

Sulfaten zijn wasactieve stoffen (surfactanten) die een reinigende, schuimende werking hebben op de (hoofd)huid, vandaar dat ze vaak te vinden zijn in shampoos. De meest gebruikte zijn sodium lauryl sulphate en sodium laureth sulphate. Met ‘sulfaatvrij’ worden in de regel dan ook deze twee sulfaten bedoeld. Eigenlijk jammer dat ze daarmee over één kam worden geschoren, want dat is niet helemaal terecht.

Lauryl vs laureth
De laatste tijd wordt het sulfaten verweten dat ze te grondig zouden reinigen, waardoor ze behalve vet en vuil ook het natuurlijke huidvet oplossen. In het geval van shampoos zou dat een droge, geïrriteerde hoofdhuid opleveren. Dit kan eigenlijk alleen maar gebeuren bij sodium lauryl sulphate. Sodium laureth sulphate werkt stukken minder irriterend, de meeste mensen ondervinden er helemaal geen hinder van. 
Of een shampoo met sulfaten daadwerkelijk irriteert, hangt af van de concentratie en of er terugvettende oliën aan zijn toegevoegd. De meeste professionele haarproducten bevatten terugvettende oliën.

Voelt je hoofdhuid strak aan na het wassen? Dan is dat een teken dat het product te heftig voor je is. Zolang je echter geen last hebt van een droge, trekkerige of jeukende hoofdhuid, kan je met een gerust hart een shampoo met sodium laureth sulphate blijven gebruiken.
Deze sulfaat geeft weinig kans op irritatie, maar rekent wel goed af met talg en vuil, zoals restjes stylingproduct. Besluit je (eventueel tijdelijk) over te schakelen naar een sulfaatvrije shampoo, let er dan op of sulfaten niet gewoon vervangen zijn door alcohol – dat gebeurt regelmatig en doet je huid en haar natuurlijk helemaal weinig goeds!

!Note: Alle shampoos die we in onze salons verkopen, bevatten alleen het mildere sodium laureth sulphate, geen sodium lauryl sulphate. Aan professionele shampoos worden bovendien veel verzorgende, voedende ingrediënten toegevoegd, waardoor het haar, de hoofdhuid en een kleuring er overall juist van profiteert.

 

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , , , , , , ,De trend: Hidden colours


De perfecte trend voor als je pastelkleurtjes cool vindt, maar je haar niet helemaal paars wil verven: de Hidden Colour Trend.

Kleuren die verstopt zitten in je coupe maken je haar interessant om naar te kijken. Doordat je haar beweegt, gebeurt er veel met je haar door de subtiele vegen. We zien deze trend in meerdere koele tinten voorbij komen.. Scroll snel naar beneden voor enkele resultaten:

Foto’s: Martine @ Salon B ( Sue, Amsterdam centrum) , Andrew @ Salon B Alkmaar, Pinterest, Judith @ Salon B Alkmaar, Pinterest

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , , , , , ,Statisch haar: hoe kom je er vanaf?

Buiten wordt het kouder, binnen gaat de verwarming omhoog en dus knetteren je haren als je ze kamt of plakken ze aan je gezicht als je je sjaal afdoet. Is jouw haar ook zo statisch? Met deze tips niet meer!

Statisch haar ontstaat door de wrijving tussen negatief geladen deeltjes en positief geladen deeltjes. Als je haar te veel negatief geladen deeltjes heeft, gaat het overeind staan. Vooral in de winter kun je last hebben van statisch haar, omdat je haar dan niet voldoende vocht krijgt. De koude, droge winterlucht droogt niet alleen je huid, maar ook je haar uit. Net zoals de verwarming dat doet. Gelukkig zijn er ook handige trucjes om je winterse lokken in bedwang te houden.

Föhnen
Heet föhnen en/of stylen droogt je haren uit en maakt de lucht rondom je haren droger. Probeer je haren dus zo veel mogelijk aan de lucht te drogen of gebruik de ‘koele stand’ op je föhn.

Borstels
Vermijd zo veel mogelijk plastic kammen en borstels. Plastic maakt statisch haar nog statischer. Gebruik daarom eens borstels en kammen van hout of natuurlijk haar, zoals de houten borstels van The Insiders.

Voedende shampoo en conditioner
Weerbarstige punten in de winter zijn het gevolg van slechte verzorging. Dit kan komen doordat je het haar te ruw behandelt. Denk: droog wrijven na het wassen of verkeerde verzorgingsproducten gebruiken of geen voedende producten gebruiken. Kies dus voor vochtinbrengende producten, zoals een voedende shampoo of conditioner. Gebruik ook eens per week een haarmasker dat je haar goed hydrateert.

Toch statisch haar?
Spray wat haarlak op je borstel voordat je je haar kamt of wrijf met een droogtrommeldoekje (die je normaal met je was in de droger doet) over je statische haren en het probleem is (tijdelijk) opgelost!
 

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , , , , , , , ,How to: Je haar wassen met shampoo (op de juiste manier)

Je haren wassen. Vaak doe je het zonder er veel aandacht aan te besteden. Toch kun je door het wassen van je haar op de goede manier de conditie van je haar verbeteren en het er langer fris, mooi en glanzend uit laten zien. Hoe het dan moet? Lees snel verder!

1. Begin met het spoelen van je haar met warm water. Warm water zorgt ervoor dat vuil en olie los komen, terwijl het de cuticula (buitenste laag van je haar) open zet, zodat de conditioner dieper door kan dringen in je haar.

2. Gebruik shampoo alleen bij de wortels. Masseer het zachtjes in een heen en weer gaande beweging in je haar. Maak vooral geen snelle cirkelende bewegingen, want die zorgen juist voor knopen en pluizig haar. Gebruik het zeepsop wat je uitspoelt om je uiteinden mee te wassen door het voorzichtig door je haar te kammen. Laat de kwetsbare uiteinden van je haar met rust.

3.  Knijp wat water uit je haar voordat je conditioner gebruikt. Breng de conditioner alleen aan op de uiteinden van je haar, zodat je haar niet te zwaar wordt. Eindig door je haar met koud water te wassen. Koud water zorgt er voor dat het buitenste laagje om je haren sluit, zodat je haar vocht vast kan houden. Hierdoor is het minder droog en krijgt het meer glans.

 

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , , , , , , , , , , ,FEIT – Je verliest meer haar in de herfst!

Wait, what? Zweedse wetenschappers hebben in een recent onderzoek(dat zes jaar lang geduurd heeft) ontdekt dat gezonde vrouwen meer haar verliezen in de herfst dan in elk ander seizoen. Is dit jou ook al eens opgevallen? 
Wij vertellen je hoe het zit en wat je eraan kunt doen..

De levenscyclus van menselijk haar
Een menselijke haar heeft een gemiddelde levensduur van twee tot zes jaar tot er een nieuw haartje groeit. Het onderzoekt toont aan dat tijdens deze cyclus 90% van je haar zich in een groei stadium bevindt en de laatste 10% in een rustfase voor het uitvalt. Je haar groeit in de groeifase gemiddeld 1cm tot 1,25cm per maand.

De rustfase
De rustfase van een haar is ongeveer twee tot zes maanden. Tijdens deze maanden verlies je minder haar dan in andere maanden. Het onderzoek toont aan dat vrouwen de meeste ‘rust-haren’ hebben in de maand juli. In deze zomermaand houdt je lichaam je haren vast om je lichaam te beschermen tegen de hitte en de zon.

100 dagen later
Volgens de berekeningen van het onderzoek, begint je haar drie maanden later (in oktober) met uitvallen. Pluk je dus de komende periode meer haren uit je borstel dan normaal? Geen paniek!

Wat kun je eraan doen?!

Nu we op de hoogte zijn van de uitkomst van het onderzoek snappen we niet alleen waarom, maar weten we ook wanneer we er iets aan moeten gaan doen. Voorkomen dat je haar uitvalt kan niet, maar je kunt je best doen om je haar in topconditie te houden zodat het je hoofd niet eerder verlaat dan nodig is. Daarom is het erg belangrijk om een gevarieerde vitamine- en mineraalrijke voeding te hebben tijdens de koudere maanden. Deze bouwstoffen worden door het bloed naar de haarwortels vervoerd en zorgen voor gezonde haarwortels. Daarnaast is het belangrijk om gedurende de herfstperiode een milde shampoo te gebruiken, die je haar en hoofdhuid beschermt.

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , , , ,Publicatie: Hoe houd je je haren glanzend en gezond?

Publicatie: Women’s Health

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in In the Press Tagged , , , , , , , , , , , , , ,De trend: Colour melting

De nieuwste trend na de zomerse pasteltinten en ombre haar: Colour melted hair. Pinterest en Instagram staan vol met foto’s van de uitgesproken haarkleuren en ook in onze salons wordt er steeds vaker naar gevraagd. Bij Colour melting loopt de kleur rustig over in andere kleuren alsof de kleuren versmelten. Vaak wordt er gebruik gemaakt van drie of meer kleuren in een natuurlijke tint, maar ook pastelkleuren zien we vaak voorbij komen!

Hoe dat eruit ziet? Scroll snel naar beneden voor het resultaat!

Wil je meer voorbeelden zien? Volg ons nu dan ook op Instagram!

Doe jij al mee met onze winactie? Maak kans op één van de webshop cadeaubonnen t.w.v €150,-! Lees hier meer..

Foto’s: Marije @ Salon B, Almere/ Sue @ Salon B, Amsterdam centrum/ Lize @ Salon B, Alkmaar / Colour Director Marriet Gakes @ Salon B / Pinterest 

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , ,Publicatie: Wil jij ook wel een weelderige bos rood haar?


Link publicatie: Harper’s Bazaar

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in In the Press, Inspiration Tagged , , , , , ,Publicatie: Lees dit voor je van haarkleur verandert..


Link publicatie: Harper’s Bazaar

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in In the Press Tagged , , , , ,Hair style file: Emma Stone

Actrice Emma Stone is strawberry blonde, roodharig en een brunette geweest. Van haar strakke chignons en haar 40′s-krullen, tot de rock ‘n roll waves en botte pony – We zetten haar meest memorabele haarkleuren en -stijlen voor je op een rijtje…

Wil jij weten of één van haar looks bij je past? Laat je dan adviseren in één van onze salons..

Delen:
FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblr
Posted in Inspiration Tagged , , , , , , ,